top of page

Når der er lang vej hjem fra vandreturen!

Opdateret: 15. mar.


Det er dejligt at vandre - men det er også dejligt at kunne komme hjem igen!


Det er godt at have en bil - men hvis turen slutter et andet sted, end man startede, har man brug for en ekstra bil, en bus eller et lift hjem.


Sidste sommer gik jeg Kuststigen langs den svenske vestkyst og husker særligt hjemturen fra en 15 km etape op og ned ad klipper langs Åbyfjorden. Læs mere om den smukke etape her: https://www.westswedentrails.com/en/etapp/15roe-naverkarr


Den ligger ca. 100 km nord for Göteborg og er en del af Kuststigen, der går langs den svenske vestkyst. Ruten starter i naturreservatet Näverskärr, der ligger ude i "havsbandet" mod Skagerrak. Jeg havde ingen bil og der var ingen bus derud - i stedet kunne jeg ringe og bede om en taxa, der kørte i stedet for busserne, og som kunne give mig et lift.


Ved rutens start møder man høje, massive klippevægge. Området er kendt blandt såkaldte "boulders" - klipperne er perfekte at klatre opad! Derefter går ruten til en lagune, hvor der denne dejlige sommerdag var en del både, der lå for anker. Jeg fulgte ruten videre op på klipperyggen og herfra gik det op og ned over klipper, skov med smuk udsigt hele vejen. Mod vest var der udsigt til Skagerrak og de små byer nord og syd langs kysten. Ruten gik indad langs Åbyfjorden og jeg kunne tælle til seks oplagte steder at hoppe i vandet. Jeg udvalgte mig en af klippestrandene med turkist vand. Før jeg havde set mig om, var det blevet aften.


Så tjekkede jeg bustiderne - der var 20 min til, at den sidste bus gik, og der var mere end 4 km opad bakke til stoppestedet. En taxa ville tage en time bare at køre ud til mig. Så det endte med jeg løb de 4 km til bussen og nåede den - helt færdig for den dag😅


Ofte er det sværeste ikke at gå selve turen men at finde ud af, hvordan man kommer hjem igen.


Og jo længere ude i naturen man er - jo sværere er det at komme hjem.


Derfor samarbejder jeg med et hotel på en svensk skærgårdsø, der udover at ligge tæt ved mange vandreruter også giver et lift hjem, hvis man skulle få brug for det på sin vandre-weekend!


Læs mere om en vandreferie til Sverige her


Hvad har været jeres længste tur hjem?😀


102 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Post: Blog2_Post
bottom of page