top of page

OPDAG BORNHOLM!

Bornholm føles på én gang både som at være på hjemmebane og på udebane!  Alle danskere kender til Bornholm - og alligevel bliver mange overraskede over, hvordan klipperne kan gøre naturoplevelserne på øen så anderledes i forhold til andre dele af landet. Få tips til vandreture og oplevelser her nedenfor! 

​

Læs mere om:

​

Kør-selv vandreferie til Bornholm

​

Tur til Christiansø inkl. færge, frokost

​

Tur til Christiansø inkl. færge

​

Hvad gør Bornholm så speciel?

​

Det, der gør Bornholm til noget særligt, er klipperne, udsigten over Østersøen, de uberørte sprækkedale. og så at øen allligevel er så velkendt og dansk. Det giver en unik vandreoplevelse, der adskiller sig fra vandring i de øvrige danske landskaber samtidig med, at rejsen kan gøres på nogle timer.

 

Danmarks eneste klipper!

Bornholms klipper gør, at landskabet adskiller sig fra typisk flade danske landskab. Og fordi mange af de sprækkedale og store dele af kyststien er fredede, har skoven fået lov at stå uberørt. Det giver et smukt og varieret landskab at vandre i.

​

Udsigt til Østersøen

Når man kører rundt på Bornholm, opdager man, at der stort set hele tiden er havudsigt! Det gør sig ikke mindst gældende på kyststien hele vejen rundt om øen, hvor der er smukke udsigter langs stien. Store dele af øens liv foregår da også langs kysten, hvor mange hyggelige byer, arrangementer og røgerier er - og så er der naturligvis gode bademuligheder langs kysten​.

​

Ferie på hjemmebane

Bornholm er så dansk som det kan blive, og alt det skønne ved Danmark findes i koncentreret form på Bornholm! Det er de lækre restauranter, hyggelige små byer, afslappet stemning og godt humør. Ferie i Danmark er noget særligt, og man kommer helt ned i gear på en ø som Bornholm.

​

Tidsrejse gennem danmarkshistorien

Det vrimler med fortidslevn på Bornholm og mange kan ses langs vandrestierne. Bornholm har været en del af Danmark fra start af - lige siden Harald Blåtand samlede kongeriet i 972. Men i forskellige poliske kampe for at sikre tronen, så afstod de danske konger store dele af Bornholm til kirken mod at få kirkens opbakning. Det er således kirken, der bygger Hammershus - ikke kongen. Og inden Harald Blåtand, så blev øen angiveligt regeret af en eller flere konger, der boede ved Sorte Muld ved Svaneke! At ens vandretur tilmed også bliver en tidsrejse giver et fint perspektiv med hjem fra ferien.

 

Du kan gå på opdagelse i danmarkshistorien - og tilmed hjælpe til med den store udgravning af Sorte Muld. Læs mere på Bornholms Museums hjemmeside her. ​​

Hvordan kommer jeg afsted?

Du kan komme afsted til Bornholm på egen hånd og supplere din tur ved at deltage på endagsture derovre. Happy Hike laver endagsture fra Gudhjem til Christiansø og fra Gudhjem til Stammershalle. Endelig kan du komme med på en fællestur over 4 dage 18.-21. maj 2023 inkl. transport fra København. Læs mere nedenfor.

 

Kør-selv vandreferie

Du kan booke en kør-selv vandreferie, hvor du får hotelovernatning på Hotel Blommes i Snogebæk, der netop har fokus på vandregæster og få en komplet vandrepakke med. Det er morgenmad, frokost-to-go, turmateriale med program og kort over ruterne, så du selv nemt kan finde de bedste ruter tilpasset jeres niveau.

​

Læs mere om en kør-selv vandreferie

Endagsture

Hvis du vil supplere din ferie på Bornholm med en vandretur, så laver Happy Hike endagsture fra Gudhjem til Christiansø og fra Gudhjem til Stammershalle. 

​​

Lær mere om sommerens ture her:

Tur til Christiansø inkl. færge, frokost

​

Tur til Christiansø ekskl. færge, frokost

Hvilke ruter skal man vælge?

​

Kyststien

 

Kyststien går hele vejen rundt om Bornholm langs kysten. Det er 120 km og kan gøres på en uge - nogle tager den på en weekend! På turen rundt kommer man igennem mange af Bornholms byer, hvor man kan overnatte og købe ind til turen. Man kommer forbi Bornholms mere end 30 havne og fiskerlejer, hvor man kan spise på nogle af røgerierne. Det meste af turen foregår i uforstyrret natur, hvor klippelandskaber og sandstrande giver smukke udsigter over Østersøen.

​

Læs mere om Kyststien her.

​

Højlyngsstien

 

Højlyngsstien er 67 km lang og går tværs over øen inde i landet. Den går fra Hammershus og Slotsslyngen i nord og forbi Almindingen midt på øen og ender ved Årsdale i syd. Højlyngsstien går inde i landet og har derfor ikke havudsigten som Kyststien. Til gengæld oplever man her Danmarks femte største skov - Almindingen.

​

Læs mere om Højlyngsstien her.

​

Læs tips til 6 gode ruter i Almindingen her.​

​

​

Top tre vandreture på Bornholm!

​

Vil man opleve det bedste fra Bornholm på nogle dage eller en uge, så kan det anbefales at udvælge et par af de bedste etaper. Hvis man som os foretrækker havudsigt, klippekyst, ingen biler tæt på ruten og et par seværdigheder undervejs, så vores favorit-ture her.

Hvordan kommer jeg lettest til, fra og rundt på Bornholm?

 

Du kommer til Bornholm med enten færge eller fly.

​

Med bil

 

Hvis du har bil er det oplagt at tage den med til øen. En enkelt færgebillet med bil kan koste fra 99 kroner i januar til over 1.000 kr. under Folkemødet. Husk at booke din billet i god tid - gerne nogle måneder - inden afrejse.  

​

​

Uden bil

 

Hvis du ikke har bil, kan du tage flyet til Rønne eller tage bussen fra København til færgen i Ystad og derfra til Rønne. Du kan enten købe din billet hos Kombardo eller hos Bornholmerbussen, og det inkluderer færgebilletten og koster typisk fra 99 kr. til 250 kr. Når du står i Rønne kan du bruge de lokale busser, der er timet med færgen - med mindre at færgen er væsentligt forsinket. Når du skal rundt på øen, skal du være forberedt på at planlægge din dag til en vis grad efter, hvornår busserne går, fordi der kan være en time eller to imellem at busserne går.

​

bottom of page