top of page

VANDRE- OG YOGAREJSER
TIL SKÆRGÅRDEN

Med en vandre- og yogarejse til skærgården nord for Göteborg får du både aktivitet og ro på i smuk natur.

 

Turen er på 5 dage med fuld forplejning og transport, dansk-svensk guide, dansk yogaunderviser, samt overnatning på et dejligt landsted. Og så oplever man det hele sammen med andre, der også er glade for natur og vandring.

 

Klik rundt på billederne ovenfor og tilmeld dig ved at udfylde formularen nedenfor!

Anker 1

Næste vandre- og yogarejser:

 • 10. - 14. august 2024 - har fået 2 afbud, så der er nu 2 ekstra pladser ledige!
 • 2-3 ture i 2025 - datoer følger senest i oktober 2024. Udfyld formularen og få besked, når datoerne er klar!

Priser:

 • Pris indtil 1. juni 2024: 8.999 kr.

 • Pris efter 1. juni 2024: 9.999 kr. 

Det indeholder rejsen:

 • 5 x guidede ture: Her rejser du sammen med en turleder og bliver en del af en gruppe af vandrere. Turlederen er dansk-svensk og du får en introduktion til området og nogle af de bedste ruter deroppe. Vi vandrer op til 15 km på en ny skærgårdsø hver dag.

 • 8 x yoga - hver morgen og aften: Mens opmærksomheden er rettet udad under dagens vandring, giver yogatimerne  mulighed for at rette opmærksomheden indad. Kombinationen af aktiviteterne giver restitution, god energi, og ro på for krop og sind.

 • 4 x overnatning på smukt landsted: Vi overnatter på landstedet Kärlingesund Retreat Center, der har en vidunderlig beliggenhed midt i skærgården med skov og udsigt til de omkringliggende øer. 

 • Fuld pension og transport: Prisen er inkl. morgenmad, frokost-to-go og middage på landstedet Kärlingesund Retreat Center. Der er sørget for transport i egen bus fra København til skærgården og hjem igen. Samme bus står for transporten ud og hjem fra vandreruterne.

Tillæg på 1.000 kr. hvis man ønsker eget værelse.

Tilmeld dig rejsen her!
Vælg en mulighed
Vælg en mulighed

Tak - du hører fra os!

Tilmeld dig turen - udfyld formularen her

Mere info?

Læs mere om skærgården

Læs FAQ om turen

Læs mere i et tillæg til Politiken (side 12)

Kontakt turleder Maria Mellander på 25 21 02 20

 

Turbeskrivelse

Med vandre- og yogarejsen til de svenske skærgårdsøer kan du nyde den smukke natur i fællesskab med andre vandrere, afrunde dagen med yoga hver aften, og der er sørget for transporten og overnatning på et dejligt landsted med udsigt til havet, skoven og øerne omkring. Næste tur er i 2024. Der kommer to ture - en tur 9. - 13. juli 2024 og en tur 10. - 14. august 2024 - og der er er åbent for tilmelding!

7.000 skærgårdsøer

Turen går til Kärlingesund, der ligger midt i skærgården ca. 100 km nord for Göteborg. Fra Göteborg til Norge ligger der 7.000 små og store klippeøer langs kysten. Mange af øerne er naturreservater, og selv på mange af de beboede øer er der ingen biler. Typisk er der en lille passagerfærge, og ellers er øerne kun tilgængelige med egen båd eller kajak.

Vandring på øer med klipper og urørt skov

Der er mange flotte vandrestier i skærgården. Stierne går gennem varierede omgivelser – der er granskov, bøgeskov, svampe om sommeren og efteråret, dramatiske klippekyster og betagende udsigt over havet og naboøerne.  Og fordi mange af øerne og store dele af Bohuslän er naturreservater, er der ikke fældet træer her i de seneste 100 år. Det giver et smukt og varieret landskab at vandre i.
 
Vi skal gå på nogle af de smukkeste etaper på Kuststigen, samt på lokale stier på øerne Skaftö, Gullholmen-Härmanön samt langs Åbyfjorden. Vores ture er på hhv. ca. 5 km, 15 km, 10-15 km, 15 km, og 10 km. Det bliver i alt ca. 55 km fordelt på de fem dage. Distancerne kan synes korte, men terrænet i skærgården er mere kuperet end det danske, så man når at blive rigeligt træt efter en dags vandring!
 
Tempoet er ca. 3-3,8 km/t ekskl. pauser i klippelandskab og 4,4-5 km/t ekskl. pauser i fladt landskab. Terrænet er primært klippelandskab og skovstier. Turene kan tilpasses efter vejret mv. Vi har egen bus med på hele turen, der gør det enkelt at tilpasse efter behov. Læs mere om landskabet, ruternes højdeprofil, underlag og sværhedsgrad på siden med ofte stillede spørgsmål her

Oplev naturen sammen

På turen rejser du med en turleder og bliver en del af en mindre gruppe af vandrere. Naturen er smuk deroppe, og det er ekstra dejligt at opleve den med ligesindede, der ligesom dig sætter pris på naturen og er glad for at vandre. Vi gennemfører turen med min. 16 deltagere, og det forventes, at der kommer op til 20 deltagere med.

Yoga - dagens stille stund

Rejsen indeholder både vandring og yoga, der komplimenterer hinanden. Mens vandringen foregår over et stort område gennem skiftende landskaber, er yogaen som bekendt forankret på yogamåtten i en yogasal. Med vandringen er opmærksomheden rettet udad, hvor man får mange indtryk fra naturen omkring og fra samtaler med ens vandrefæller. Med yogaen er der færre eksterne indtryk at forholde sig til, og man kan rette opmærksomheden indad mod krop og sind. Kombinationen af aktiviteterne giver balance, god energi, og ro på for krop og sind. Der er yoga hver morgen inden dagens vandretur, og yoga hver aften efter vandreturen. 

Morgen-yoga

Du starter dagen med skøn morgenyoga, som giver dig mulighed for at få en fantastisk start på din dag. Øvelser der vækker kroppen med bevægelser der tager hinanden i hånden, så de ligger i dejlig forlængelse af hinanden. Det giver dig et godt energiflow i krop, sind og sjæl og sætter et fint aftryk, som du kan læne dig ind i resten af dagen.  

Aften-yoga

Dagen afsluttes med en række yoga-stillinger og udstrækningsøvelser for at give slip på muskelspændinger fra dagens vandring og bringe opmærksomhed til åndedrættet. Her får du en stund til at lytte efter dine behov og invitere din krop og dit sind til at slappe af efter en aktiv dag ude i naturen. Det er blød yoga tæt på gulvet og der tages elementer fra restorativ yoga og yin yoga med ind i undervisningen. 

Yogalærerne

Yogaen foregår på dansk ved erfarne danske yogalærere, der alle er godt uddannede og vant til at undervise til forskellige niveauer. Læs mere om yogalærerne ved at klikke på links nedenfor.
9. - 13. juli 2024: Rikke Schultz Nordentoft - 
https://www.yogastund.dk/
10. august - 14. august 2024: Helle Yde - https://www.yoganize.dk/

Helle Yde har mere end 10 års erfaring som yogalærer, og underviser ugentlig hold, private timer ligesom hun afholder retreats og er lærer på en yoga-uddannelse. Helle er tidligere designer i modebranchen og er certificeret yogalærer fra Dansk Yoga i 2012, samt restorativ yogalærer i 2017. Du kan se mere om Helle her: https://www.yoganize.dk/

Rikke Schultz Nordentoft​ er uddannet yogalærer ved 250-timers uddannelsen fra A Yoga Story ved Annette Meldgaard og Helle Yde i 2019. Rikke har blandt andet hold og weekend-workshops i den smukke Fjordsgade Skole på Frederiksbjerg og underviser om sommeren i strandyoga på Skødshoved og på taget af Moesgård Museum. Rikke har altid været aktiv indenfor sport. Hun har bl.a. sejlet europajolle og roet kajak og været fitnessinstruktør. Yogaen gav noget andet; at bevæge kroppen fra et selvkærligt sted og en træning i at stilne sindet. Du kan læse mere om Rikke og hendes yogahold​ her - https://www.yogastund.dk/.

Egen bus hele vejen

Der er sørget for transport i egen bus fra Københavns Lufthavn Kastrup til Kärlingesund og hjem igen. Samme bus står for transporten ud og hjem fra vandrestierne hver dag, hvilket giver god fleksibilitet til at justere turene efter behov. Der er mulighed for at stå af og på bussen i Göteborg, som du kan læse mere om her.

Dansk-svensk turleder

Turleder er Maria Mellander, der er tosproget dansk-svensk, og har tilbragt hver sommer i 33 år i familiens sommerhus i skærgården - kun en halv time fra Kärlingesund Retreat Center. Hun har indgående kendskab til området og har gået vandrestierne deroppe. Hun startede vandrefirmaet Happy Hike i 2020, og laver ture til skærgården og Bornholm. Maria har derudover erfaring som turleder i Dansk Vandrelaug, og til daglig bor hun i København.

Program

Dag 1: Afrejse og velkommen til skærgården!

Kl. 10: Afrejse fra Københavns Lufthavn
Kl. 15: Ankomst til Kärlingesund Retreat Center
Fika (the, kaffe, kage og snacks)
Vandring i naturreservatet omkring Kärlingesund, Bokenäset ca. 5 km
Yoga
Middag

Dag 2: Fiskelejerne Fiskebäckskil og Grundsund

Yoga
Morgenmad
Vandring på smukke Skaftö - klippekysten langs Gullmarsfjorden mellem idylliske Grundsund og Fiskebäckskil. Frokost og rundtur i Grundsund. Klippevandring omkring Grundsund med udsigt til Skagerrak. Ca. 15 km.
Fika (the, kaffe, kage og snacks)
Yoga
Middag

Dag 3: Sidste stop før Skagerrak – øen Gullholmen

Yoga

Morgenmad
Vandring på Gullholmen-Härmanön - oplev et idyllisk fiskerleje, en 500 år gammel eg og smuk udsigt i den yderste skærgård, naturreservat, bilfri ø, inkl. passagerfærgetransport. Fra 9,7 km – op til 16 km.
Fika (the, kaffe, kage og snacks)
Yoga
Middag

Dag 4: Lagune og klippestrande langs Åbyfjorden

Yoga

Morgenmad
Vandring langs Åbyfjorden – oplev en lagune, blændende udsigt, varieret skov og smukke klippestrande, naturreservat. Fra 10 - 15 km.
Fika (the, kaffe, kage og snacks)
Yoga
Middag

Dag 5: Smuk skov i Vägeröds Dalar og hjemrejse

Yoga
Morgenmad
Vandring i Vägeröds Dalar og rundt langs kysten på Skaftö.
Kl. 14 Afrejse fra Kärlingesund
Kl. 20 Ankomst til Københavns Lufthavn Kastrup (forventet ankomst er kl. 19, og dertil en buffer for evt. kø).
 
Tilpasninger af programmet ift. gruppen og vind/vejr kan tilkomme.

Idyllisk indkvartering!

Vi bor på landstedet Kärlingesund Retreat Center, der har en vidunderlig beliggenhed midt i skærgården med skov og udsigt til de omkringliggende øer. Nedenfor landstedet ligger en eng og derefter vandet, hvor man kan hoppe i, og der er en lillebitte brygge, hvor der ligger et par lystbåde. Der går en vandresti lige forbi stedet, som vi også skal gå på, og man kan se over til nogle af naboøerne, som vi kommer til at vandre på.
 
Kärlingesund Retreat Center er beliggende i et naturreservat, der betyder, at området er særligt smukt, at der er fred og ro, og derudover passer de ekstra godt på miljøet. Værterne beder om, at man tager sit eget sengetøj og håndklæde med. Det er dog muligt at tilkøbe dette for 300 SEK, hvis man glemmer det. Kärlingesund Retreat Center har en kok, der laver morgenmad, stiller frem til smør-selv frokost hver morgen og dertil aftensmad. Udgangspunktet er almindelig kost med vægt på grøntsager og i mindre grad kød, og derudover er det muligt at få vegetarisk, vegansk, glutenfri og laktosefri kost.
 
Retreatcentret har 16 værelser med to enkeltsenge i hver. Derudover er der 1 værelse med tre enkeltsenge, samt to værelser med dobbeltsenge. Badeværelser er ude på gangen og der deles om dem. Derudover er der separate hytter og en separat villa med et par værelser.
 
Du kan vælge mellem at bo på eget værelse eller at dele værelset med én anden deltager. Der er tillæg for eget værelse. Med 16 værelser i alt (og dertil et par øvrige lidt større værelser) forventes det, at alle kan bo på eget værelse, hvis de ønsker det. Der er to enkeltsenge i hvert værelse. 

Læs mere om Kärlingesund Retreat Center her!

Det er inkluderet i rejsen:

 • Overnatning på delt værelse med én anden deltager. Tillæg for eget værelse.

 • Overnatning på landstedet Kärlingesund Retreat Center med en vidunderlig beliggenhed midt i skærgården.

 • 5 x vandreture i skærgården med dansk-svensk turleder.

 • 8 x yogatimer: Yoga hver morgen og eftermiddag/aften

 • Transport tur/retur fra København i egen bus

 • Transport til/fra vandreruterne med egen bus alle dage

 • 4 x morgenmad på overnatningsstedet

 • 4 x smør-selv frokost, der bliver stillet frem ifm. morgenmaden

 • 4-5 x eftermiddags-snacks efter vandretur

 • 4 x middage på overnatningsstedet

 • Billet til passagerfærge Tuvesvik-Gullholmen tur/retur

 • 44-siders materiale om turen inkl. program, beskrivelse af området, vandreruter, kort, gps-filer til mobilen

 • Erfaren dansk yogalærer, der står for yogatimerne og kan give vejledning og alternativer tilpasset den enkeltes niveau.

 • Erfaren dansk-svensk turleder, der er guide på turene og giver en introduktion til turene, skærgården og områdets historie.

Ikke inkluderet:

 • Eget værelse. Hvis du ønsker at bo alene på værelset, kan det tilkøbes for 1.000 kr.

 • Sengelinned og håndklæde. Medbring selv dette. Hvis man glemmer det, kan man leje det for 300 SEK. Betaling sker direkte til retreatcentret deroppe.

Priser

 • Pris indtil 1. juni 2024: 8.999 kr.

 • Pris efter 1. juni 2024: 9.999 kr. 

 • Tillæg på 1.000 kr. hvis man ønsker eget værelse.

Tilmelding

 • Du kan tilmelde dig ved at udfylde og indsende formularen her ovenfor.

 • Når du tilmelder dig modtager du en bekræftelse, svar på dine evt. spørgsmål på e-mail, samt et link til betaling af 30 pct. af beløbet.

 • Minimum antal deltagere: 16 deltagere.

Betaling

 • Betalingen er delt i 2 rater. 

 • 1. rate: Når du har sendt tilmeldingsformularen ovenfor modtager du en e-mail med bekræftelse fra turleder Maria fra Happy Hike samt et link til online betaling af 1. rate. Det er 2.750 kr. og 3.750 kr. fra den 2. juni 2024.

 • 2. rate: Senest halvanden måned inden afrejse modtager du en e-mail fra turleder Maria fra Happy Hike med det færdige turmateriale samt et link til online betaling af restbeløbet på 6.249 kr. Hvis du har tilkøbt enkeltværelse lægges der 1.000 kr. oveni restbeløbet.

Afbestillingsbetingelser

 • Ved afmelding med mere end 60 dage til afrejsedato: Gratis. Du får hele det indbetalte beløb tilbagebetalt.

 • Ved afmelding med mellem 60 - 30 dage til afrejsedato: Du får ikke depositum tilbagebetalt (1. rate). Du får restbeløbet tilbagebetalt (2. rate).

 • Ved afmelding med mindre end 30 dage til afrejsedato: Du får ikke depositum eller restbeløb tilbagebetalt. 

Dækket af Rejsegarantifonden

 • Rejsen sælges af Happy Hike, som er registreret med nr. 3323 i Rejsegarantifonden. Rejsen er derved omfattet af Rejsegarantifondens dækning. 

Spørgsmål?

 • Hvis du har spørgsmål kan du kontakte turleder Maria Mellander på +45 25210220 eller maria@happyhike.dk.

 • Derudover kan du måske finde svar på nogle af dine spørgsmål på denne side med ofte stillede spørgsmål her.

bottom of page