top of page

Hvilke vandreruter er der i skærgården - nord for Göteborg?

Der er mange flotte vandreruter i Bohuslän, der dækker området nord for Göteborg. Der er to sammenhængende vandreruter - Kuststigen og Bohusleden.


Kuststigen - ude på øerne og langs kysten

Vil man have vandring langs havet, så er Kuststigen perfekt. Kuststigen er 376 km lang fordelt på 42 etaper, der går fra byen Uddevalla forenden af en fjord, over Sveriges tredjestørste ø Orust og ud til Grundsund, inden den fortsætter nordpå mod Norge. Dertil er der nogle spredte ture på nogle af øerne. Kuststigen drives af Västkuststiftelsen i samarbejde med en række kommuner i Bohuslän.

Bohusleden - skov inde i landet & mange shelters

Vil man have vildmark og gode muligheder for at bo i shelters langs ruten, så kan Bohusleden inde i landet være oplagt. Bohusleden er 350 km lang fordelt på 27 etaper og går inde i landet parallelt med motorvejen fra Göteborg til Norge (selvfølgelig med mange kilometers mellemrum til motorvejen). Bohusleden går primært igennem skove men ikke ud til vandet.


Lokale ruter - offline!

Dertil er der lokale vandrestier. På Skaftö bliver mange af stierne vedligeholdt af lokale foreninger. For nogle år siden åbnede Strandpromenaden i Grundsund, der går fra havnen i Grundsund og langs klippekysten, indtil den møder de øvrige lokale stier Munkeviksleden og Korpelialeden. Mange af ruterne findes blot offline ude i terrænet, og så har jeg fundet en lokal folder med ruter på Orust fx! Samtidig bliver de lokale ruter også løbende optaget blandt Kuststigens etaper, selvom der stadig er en del der mangler at komme online.


Hvor kan jeg læse mere om vandring i skærgården?

Der findes en bog om Bohusleden, men bogen om Kuststigen udgik fra forlaget for mange år siden! Maria fra Happy Hike har samlet sine 17 favoritruter i en vandreguide på dansk, der kombinerer Kuststigens ruter med lokale ruter til rundture, så man kommer rundt og oplever flot natur - men ender tilbage samme sted som man kom - og det er rart, når man kommer i bil!


Du kan læse mere om ruterne i området her:


Hvordan kan jeg komme på vandreferie til skærgården?

Du kan komme fx afsted på vandreferie med en kør-selv vandreferie eller med en grupperejse med turleder.

30 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Post: Blog2_Post
bottom of page