top of page

VANDRE-WEEKEND I SKÆRGÅRDEN

Med en vandre-weekend til skærgården nord for Göteborg får du et skønt afbræk fra hverdagen med vandring i flot natur og afslapning med spa og sauna. Det er en weekend, hvor der er sørget for det hele.

 

Turen afgår fra København fredag kl. 15 og vi er hjemme igen søndag kl. 20. Det er 2 overnatninger med fuld forplejning og transport, dansk-svensk guide og fast base i stort, skønt sommerhus. Og så oplever man det hele sammen med andre, der også er glade for natur og vandring.

 

Klik rundt på billederne ovenfor og tilmeld dig ved at udfylde formularen nedenfor!

Anker 1

Næste vandre-weekend 2024:

 • Fredag den 27. september - søndag den 29. september 2024

Du får:

 • Vandring på flotte klippeøer - andre landskaber end hjemme i Danmark

 • Der er sørget for det hele - 2 x overnatning, mad, transport, vandreruter, spa og sauna!

 • En kort getaway uden at bruge feriedage - og du kan komme med fra 1.999 kr.

Det indeholder rejsen:

 • 2 x guidede vandreture: Her rejser du sammen med en turleder og bliver en del af en gruppe af vandrere. Turlederen er dansk-svensk og du får en introduktion til området og vi vandrer på 2 flotte klippeøer deroppe hhv. 15 km og 5 km (moderat udfordrende klippevandring).

 • 2 x overnatninger i stort sommerhus: Vi overnatter i et skønt sommerhus - det omfatter i alt 3 separate huse med 6 soveværelser. Stedet er en skøn svensk sommerhusidyl med god plads, privat og uden indsyn fra naboer, klipper i baghaven, skøn udsigt over træer og marker fra den store terasse og en hyggelig stue med pejs.

 • Spa & sauna efter vandring: Nyd en skøn stund i spaen eller saunaen efter dagens vandring. Der er spa i sommerhuset, og vi lægger ruten forbi en sauna, som vi har booket om søndagen!

 • Alle måltider er inkluderet: Prisen er inkl. 2 x morgenmad, 2 x frokost-to-go og 1 middag. På køreturen tur/retur fra København skal man selv købe evt. snacks/mad.

 • Få transporten med: Kom med i bilen frem & tilbage fra København for 500 kr. Turleder Maria har kørekort til personmæssig erhvervsbefordring. Alternativt er du velkommen til at tage egen bil derop.

 • Bliv en del af en lille dansk vandregruppe - vi bliver mellem 6 og max 12 deltagere på turen.

Priser

 • Pris indtil 1. juli 2024: 1.999 kr.

 • Pris efter 1. juli 2024: 2.499 kr. 

 • Tillæg på 500 kr. hvis man ønsker eget værelse.

 • Tillæg på 500 kr. hvis man ønsker transporten med fra København.

Tilmeld dig turen her!
Vælg en mulighed
Vælg en mulighed
Vælg en mulighed - se evt. fotos af vær. nedenfor

Tak - du hører fra os!

Program

Fredag: Afrejse og velkommen til skærgården!

Kl. 15: Afrejse fra Københavns Lufthavn

Kl. 17.30: Pause og aftensmad på Björkängen rasteplads
Kl. 20: Ankomst til sommerhuset i Skredsvik, Uddevalla

Kl. 21: Velkommen til & fika (the, kaffe, kage, snacks)

Lørdag: Ramsvikslandet - Klipper & udsigt over Skagerrak

Morgenmad
Vandring på Ramsvikslandet - uspoleret klippelandskab med udsigt til Skagerrak ca. 15 km. Ved dårligt vejr - så forkorter vi turen og tager til fiskerlejet Smögen i stedet, der ligger 15 min væk.
Hjemme i sommerhuset - egen tid / fika (the, kaffe, snacks/kage) / spa
Middag

Søndag: Dyrön - den lille ø med klipper, skov, lagune - og en sauna!

Morgenmad
Vandring på Dyrön - en lille bilfri skærgårdsø, der har det hele! Her ser man hvordan havet påvirker øens natur. Mens øens østlige side har skov og en lille lagune, så er øens vestlige side mere gold og her er der udsigt helt til Marstrand og Pater Noster, der er et fyr, der adskiller Skagerak og Kattegat. Vi har booket øens sauna og hopper i vandet - for dem der er friske! Til sidst går turen hjemad mod København igen. Ruten er kun på 5 km - men tager lidt længere tid fordi det er klippevandring. Inkl. passagerfærgetransport og sauna.
Kl. 15 Hjemrejse

Kl. 20 Ankomst til Københavns Lufthavn Kastrup

Tilpasninger af programmet ift. gruppen og vind/vejr kan tilkomme.

Mere info?

Læs mere om skærgården

Læs mere i et tillæg til Politiken (side 12)

Kontakt turleder Maria Mellander på 25 21 02 20

 

Tilmeld dig turen - udfyld formularen her

Turbeskrivelse

Med en vandre-weekend på de svenske skærgårdsøer får du både aktivitet og ro på. Nyd en weekend, hvor der er sørget for det hele fra du sætter dig ind i bilen i København fredag eftermiddag til du vender retur søndag aften. Weekenden byder på vandring i flotte anderledes klippelandskaber, og du kan slappe af efter dagens vandring i sommerhusets udendørs-spa og så besøger vi en sauna ude på en af øerne om søndagen! Næste tur er den 27-29 september 2024 - og der er nu åbent for tilmelding!

7.000 skærgårdsøer

Turen går til Skredsvik, Uddevalla, der ligger i skærgården ca. 100 km nord for Göteborg. Fra Göteborg til Norge ligger der 7.000 små og store klippeøer langs kysten. Mange af øerne er naturreservater, og selv på mange af de beboede øer er der ingen biler. Typisk er der en lille passagerfærge, og ellers er øerne kun tilgængelige med egen båd eller kajak.

Vandring på øer med klipper og urørt skov

Der er mange flotte vandrestier i skærgården. Stierne går gennem varierede omgivelser – der er granskov, bøgeskov, svampe om sommeren og efteråret, dramatiske klippekyster og betagende udsigt over havet og naboøerne.  Og fordi mange af øerne og store dele af Bohuslän er naturreservater, er der ikke fældet træer her i de seneste 100 år. Det giver et smukt og varieret landskab at vandre i.
 
Vi har kun en weekend, så vi har udvalgt nogle af de bedste ture, hvor der er masser af klippelandskab, øer og havudsigt! Vi skal gå på nogle af de smukkeste etaper på Kuststigen hhv. Ramsvikslandet og Dyrön. Vores ture er på 15 km og 5 km. Distancerne kan synes korte, men terrænet i skærgården er mere kuperet end det danske, så man når at blive rigeligt træt efter en dags vandring!
 
Tempoet er ca. 3-3,8 km/t ekskl. pauser i klippelandskab og 4,4-5 km/t ekskl. pauser i fladt landskab. Terrænet er primært klippelandskab og skovstier. Turene kan tilpasses efter vejret mv. 

Oplev naturen sammen

På turen rejser du med en turleder og bliver en del af en mindre gruppe af vandrere. Naturen er smuk deroppe, og det er ekstra dejligt at opleve den med ligesindede, der ligesom dig sætter pris på naturen og er glad for at vandre. Vi gennemfører turen med min. 6 deltagere (+ turleder Maria), og der kan max være 12 deltagere + turleder.

Bo i svensk sommerhus-idyl

Vi bor i et stort sommerhus, der ligger privat uden indsyn fra naboer, med udsigt over træer og marker og med 2 km til vandet. Sommerhuset består faktisk af hele 3 huse samt en garage. Der er 6 soveværelser med i alt 12 senge og 2 badeværelser. Du kan få dit eget værelse eller du kan dele værelset med en anden. Der er en stor skøn terrasse, hvor du kan nyde en tur i spaen efter dagens vandring. Eller du kan slappe af foran pejsen indenfor. Det er turleder Marias sommerhus, som hun har købt i december 2023, og det fremstår nyrenoveret og er netop købt til formålet med at holde skønne vandreture og til sommerferie-udlejning!
 

Få transporten med

Du kan komme med i bilen fra Københavns Lufthavn Kastrup til sommerhuset og hjem igen for 500 kr. Turleder Maria har nemlig taget kørekort til såkaldt personmæssig erhvervsbefordring, og det betyder, at vi kan tilbyde transporten med tur/retur fra København og på turene deroppe. Hvis du vil benytte egen bil, er du også meget velkommen til det. Vær blot opmærksom på, at det forudsætter, at du også står for transporten ud og hjem fra ruterne, som er hhv. 45 minutter ud og 45 minutter hjem om lørdagen, samt 1 time til turen søndag og derfra 4 timer hjem til Danmark.

Dansk-svensk turleder

Turleder er Maria Mellander, der er tosproget dansk-svensk, og har tilbragt hver sommer i 33 år i familiens sommerhus i skærgården - og så købte hun i december 2023 sit eget sommerhus deroppe, blot 20 minutter fra familiens sommerhus. Hun har indgående kendskab til området, har gået vandrestierne deroppe og udgav i 2022 den eneste danske guide til vandring i skærgården. Hun startede vandrefirmaet Happy Hike i 2020, og laver ture til skærgården og Bornholm. Maria har derudover erfaring som turleder i Dansk Vandrelaug, og til daglig bor hun i København.

Det er inkluderet i rejsen

 • 2 x overnatning på delt værelse med én anden deltager. Tillæg for eget værelse.

 • Fast base i skønt sommerhus - 3 huse med 6 soveværelser, stor terrasse, spa, pejs. 

 • 2 x vandreture i skærgården med dansk-svensk turleder.

 • Transport tur/retur fra København (hvis tilmeldt transporten)

 • Transport til/fra vandreruterne i bil (hvis tilmeldt transporten)

 • 2 x morgenmad

 • 2 x smør-selv frokost, der bliver stillet frem ifm. morgenmaden

 • 2 x fika/snacks - fredag aften og lørdag eftermiddag

 • 1 x middag i sommerhuset

 • Billet til passagerfærge Rönnäng-Dyrön tur/retur

 • Sauna booket i 2 timer på Dyrön

 • Materiale om turen inkl. program, beskrivelse af området, vandreruter, kort, gps-filer til mobilen

 • Erfaren dansk-svensk turleder, der er guide på turene og giver en introduktion til turene, skærgården og områdets historie.

Ikke inkluderet

 • Sengelinned og håndklæde. Medbring selv dette. 

 • Snacks/mad på køreturen tur/retur

Priser

 • Pris indtil 1. juni 2024: 1.999 kr.

 • Pris efter 1. juni 2024: 2.499 kr. 

 • Tillæg på 500 kr. hvis man ønsker eget værelse.

 • Tillæg på 500 kr. hvis man ønsker transporten med fra København.

Tilmelding

 • Du kan tilmelde dig ved at udfylde og indsende formularen her ovenfor.

 • Når du tilmelder dig modtager du en bekræftelse, svar på dine evt. spørgsmål på e-mail, samt et link til betaling 

 • Minimum antal deltagere: 6 deltagere.

 • Max antal deltagere: 12 deltagere.

Betaling

 • Når du har sendt tilmeldingsformularen ovenfor modtager du en e-mail med bekræftelse fra turleder Maria fra Happy Hike samt et link til online betaling af det fulde beløb på én gang.

 • Senest halvanden måned inden afrejse modtager du en e-mail fra turleder Maria fra Happy Hike med det færdige turmateriale.

Afbestillingsbetingelser

 • Ved afmelding med mere end 60 dage til afrejsedato: Gratis. Du får hele det indbetalte beløb tilbagebetalt.

 • Ved afmelding med mellem 60 - 30 dage til afrejsedato: Du får 50 % af beløbet tilbagebetalt.

 • Ved afmelding med mindre end 30 dage til afrejsedato: Du får ikke beløbet tilbagebetalt.

Dækket af Rejsegarantifonden

 • Rejsen sælges af Happy Hike, som er registreret med nr. 3323 i Rejsegarantifonden. Rejsen er derved omfattet af Rejsegarantifondens dækning. 

Spørgsmål?

 • Hvis du har spørgsmål kan du kontakte turleder Maria Mellander på +45 25210220 eller maria@happyhike.dk.

bottom of page