top of page

VANDRE- OG YOGAREJSER TIL SKÆRGÅRDEN

Oplev naturen sammen
Oplev naturen sammen

På turen rejser du med en turleder og bliver en del af en mindre gruppe af vandrere. Naturen er smuk deroppe, og det er ekstra dejligt at opleve den med ligesindede, der ligesom dig sætter pris på naturen og er glad for at vandre. Vi gennemfører turen med min. 16 deltagere, og der forventes op til 20 deltagere på turen.

press to zoom
Vandring på en ny ø hver dag!
Vandring på en ny ø hver dag!

På en fællestur er du med på vandretur til en ny ø hver dag i fem dage. Her er det Gullholmen, der har en rute på op til 20 km rundt om øen. På fællesturen i slutningen af august kan der være fyldt af lyng på ruten!

press to zoom
Sommer i Skandinavien er noget helt specielt
Sommer i Skandinavien er noget helt specielt

De fem dage i skærgården har både aktivitet og giver ro på til hverdagen derhjemme. Og så er det noget særligt at holde ferie i Skandinavien, hvor man kan føle sig som hjemme, selv med de mange nye indtryk! Foto: West Sweden

press to zoom
Oplev naturen sammen
Oplev naturen sammen

På turen rejser du med en turleder og bliver en del af en mindre gruppe af vandrere. Naturen er smuk deroppe, og det er ekstra dejligt at opleve den med ligesindede, der ligesom dig sætter pris på naturen og er glad for at vandre. Vi gennemfører turen med min. 16 deltagere, og der forventes op til 20 deltagere på turen.

press to zoom
1/25

Med en vandre- og yogarejse til skærgården nord for Göteborg får du både aktivitet og ro på i smuk natur.

 

Turen er på 5 dage med fuld forplejning og transport, dansk-svensk guide, dansk yogaunderviser, samt overnatning på et dejligt landsted.

 

Og så oplever man det hele sammen med andre, der også er glade for natur og vandring. Se mere på billederne ovenfor og tilmeld dig her.

Anker 1

Der kommer tre vandre- og yogarejser i 2023:

 • 31. maj - 4. juni 2023

 • 26. juni - 30. juni 2023

 • 29. august - 2. september 2023

Det indeholder rejsen:
 • 5 x guidede ture: Her rejser du sammen med en turleder og bliver en del af en gruppe af vandrere. Turlederen er dansk-svensk og du får en introduktion til området og nogle af de bedste ruter deroppe. Vi vandrer op til 15 km på en ny skærgårdsø hver dag - og op til 20 km hvis du vælger den udfordrende rejse.

 • 8 x yoga - hver morgen og aften: Mens opmærksomheden er rettet udad under dagens vandring, giver yogatimerne  mulighed for at rette opmærksomheden indad. Kombinationen af aktiviteterne giver balance, god energi, og ro på for krop og sind.

 • 4 x overnatning på smukt landsted: Vi overnatter på landstedet Kärlingesund Retreat Center, der har en vidunderlig beliggenhed midt i skærgården med skov og udsigt til de omkringliggende øer. 

 • Fuld pension og transport: Prisen er inkl. morgenmad, frokost-to-go og middage på landstedet Kärlingesund Retreat Center. Der er sørget for transport i egen bus fra København til skærgården og hjem igen. Samme bus står for transporten ud og hjem fra vandreruterne.

Pris: 7.499,00 kr. per person

Tillæg på 500 kr. hvis man ønsker eget værelse.

Tilmeld dig turen - udfyld formularen her

Tilmeld dig rejsen her!
Vælg en mulighed
Vælg en mulighed

Tak for din tilmelding!

Mere info?

Læs mere om skærgården

Læs FAQ om turen

Læs mere i et tillæg til Politiken (side 12)

Kontakt turleder Maria Mellander på 25 21 02 20

 

Turbeskrivelse

 

Med vandre- og yogarejsen til de svenske skærgårdsøer kan du nyde den smukke natur i fællesskab med andre vandrere, afrunde dagen med yoga hver aften, og der er sørget for transporten og overnatning på et dejligt landsted med udsigt til havet, skoven og øerne omkring. Du kan vælge mellem en udfordrende tur den 31. maj – 4. juni 2023 eller en moderat tur 26. – 30. juni og 29. august – 2. september 2023.
 
7.000 skærgårdsøer
Turen går til Kärlingesund, der ligger midt i skærgården ca. 100 km nord for Göteborg. Fra Göteborg til Norge ligger der 7.000 små og store klippeøer langs kysten. Mange af øerne er naturreservater, og selv på mange af de beboede øer er der ingen biler. Typisk er der en lille passagerfærge, og ellers er øerne kun tilgængelige med egen båd eller kajak.
 
Vandring på øer med klipper og urørt skov
Der er mange flotte vandrestier i skærgården. Stierne går gennem varierede omgivelser – der er granskov, bøgeskov, svampe om sommeren og efteråret, dramatiske klippekyster og betagende udsigt over havet og naboøerne.  Og fordi mange af øerne og store dele af Bohuslän er naturreservater, er der ikke fældet træer her i de seneste 100 år. Det giver et smukt og varieret landskab at vandre i.

 

Vi skal gå på nogle af de smukkeste etaper på Kuststigen, samt på lokale stier på øerne Skaftö, Gullholmen-Härmanön og den lille ø Bassholmen samt langs Åbyfjorden. 

For de moderate ture går vi ture på hhv. ca. 5 km, 15 km, 10-15 km, 15 km, og 5 km i alt 50 km fordelt på de fem dage. Tempoet er ca. 3-3,8 km/t ekskl. pauser i klippelandskab og 4,4-5 km/t ekskl. pauser i fladt landskab.

For den udfordrende tur forlænges ruterne, og tempoet er højere. Turene er ca. 5 km (kan forlænges yderligere), 15 km (kan forlænges yderligere), 20 km, 20 km, og 5 km. I alt min. 65 km på de fem dage. Tempoet er 4-5,5 km/t inkl. pauser.

Terrænet i skærgården er mere kuperet end det danske pga. klipperne. Terrænet er primært klippelandskab og skovstier. Turene kan tilpasses efter vejret mv. Vi har egen bus med på hele turen, der gør det enkelt at tilpasse efter behov. Læs mere om landskabet, ruternes højdeprofil, underlag og sværhedsgrad på siden med ofte stillede spørgsmål her. 
 
Oplev naturen sammen
På turen rejser du med en turleder og bliver en del af en mindre gruppe af vandrere. Naturen er smuk deroppe, og det er ekstra dejligt at opleve den med ligesindede, der ligesom dig sætter pris på naturen og er glad for at vandre. Vi gennemfører turen med min. 16 deltagere, og det forventes, at der kommer op til 20 deltagere med.
 
Yoga
Rejsen indeholder både vandring og yoga, der komplimenterer hinanden. Mens vandringen foregår over et stort område gennem skiftende landskaber, er yogaen som bekendt forankret på yogamåtten i en yogasal. Med vandringen er opmærksomheden rettet udad, hvor man får mange indtryk fra naturen omkring og fra samtaler med ens vandrefæller. Med yogaen er der færre eksterne indtryk at forholde sig til, og man kan rette opmærksomheden indad mod krop og sind. Kombinationen af aktiviteterne giver balance, god energi, og ro på for krop og sind. Der er yoga hver morgen inden dagens vandretur, og yoga hver aften efter vandreturen. 
 
Morgen-yoga
Du starter dagen med skøn morgenyoga, som giver dig mulighed for at få en fantastisk start på din dag. Øvelser der vækker kroppen med bevægelser der tager hinanden i hånden, så de ligger i dejlig forlængelse af hinanden. Det giver dig et godt energiflow i krop, sind og sjæl og sætter et fint aftryk, som du kan læne dig ind i resten af dagen.  
 
Aften-yoga
Dagen afsluttes med en række yoga-stillinger og udstrækningsøvelser for at give slip på muskelspændinger fra dagens vandring og bringe opmærksomhed til åndedrættet. Her får du en stund til at lytte efter dine behov og invitere din krop og dit sind til at slappe af efter en aktiv dag ude i naturen. Det er blød yoga tæt på gulvet og der tages elementer fra restorativ yoga og yin yoga med ind i undervisningen. 

Yogalærerne
Yogaen foregår på dansk ved erfarne danske yogalærere, der alle er godt uddannede og vant til at undervise til forskellige niveauer. Læs mere om yogalærerne ved at klikke på links nedenfor.

31. maj - 4. juni 2023: Helle Yde
26. juni - 30. juni 2023: Anette Meldgaard
29. august - 2. september 2023: Rikke Nordentoft

Egen bus hele vejen
Der er sørget for transport i egen bus fra Københavns Lufthavn Kastrup til Kärlingesund og hjem igen. Samme bus står for transporten ud og hjem fra vandrestierne hver dag, hvilket giver god fleksibilitet til at justere turene efter behov.
 
Dansk-svensk turleder
Turleder er Maria Mellander, der er tosproget dansk-svensk, og har tilbragt hver sommer i 32 år i familiens sommerhus i skærgården - kun en halv time fra Kärlingesund Retreat Center. Hun har indgående kendskab til området og har gået vandrestierne deroppe. Hun startede vandrefirmaet Happy Hike i 2020, der laver ture til skærgården og Bornholm. Maria har derudover erfaring som turleder i Dansk Vandrelaug, og til daglig bor hun i København.

Program:
Dag 1: Afrejse og velkommen til skærgården!
Kl. 9: Afrejse fra Københavns Lufthavn
Kl. 15: Ankomst til Kärlingesund Retreat Center
Vandring i naturreservatet omkring Kärlingesund, Bokenäset ca. 5 km
Yoga

Middag
 
Dag 2: Fiskelejerne Fiskebäckskil og Grundsund
Mulighed for yoga

Morgenmad
Vandring på smukke Skaftö - klippekysten langs Gullmarsfjorden mellem idylliske Grundsund og Fiskebäckskil. Frokost og rundtur i Grundsund. Klippevandring omkring Grundsund med udsigt til Skagerrak. Ca. 15 km.
Yoga

Middag
 
Dag 3: Sidste stop før Skagerrak – øen Gullholmen

Mulighed for yoga

Morgenmad
Vandring på Gullholmen-Härmanön - oplev et idyllisk fiskerleje, en 500 år gammel eg og smuk udsigt i den yderste skærgård, naturreservat, bilfri ø, inkl. passagerfærgetransport. Fra 9,7 km (moderat) – op til 20 km (udfordrende).
Yoga

Middag
 
Dag 4: Lagune og klippestrande langs Åbyfjorden
Mulighed for yoga

Morgenmad
Vandring langs Åbyfjorden – oplev en lagune, blændende udsigt, varieret skov og smukke klippestrande, naturreservat. Fra 15 km (moderat) – op til 20 km (udfordrende).
Yoga

Middag
 
Dag 5: Naboøen Bassholmen / Vägeröds Dalar på Skaftö og hjemrejse
Mulighed for yoga

Morgenmad

Moderat tur: Tur til Bassholmen – en lille ø, som man kan se fra Kärlingesund Retreat Center. Øen ligger 5 min. sejlads fra Kärlingesunds lille lystbådehavn, og der er ca. 5 km rundt om øen. Alternativt Vägeröds Dalar på Skaftö.
Udfordrende tur: Vandring i skov langs vandet i naturreservatet Vägeröds Dalar. Alternativt en længere rute på øerne omkring.

Kl. 14 Afrejse fra Kärlingesund
Kl. 21 Ankomst til Københavns Lufthavn Kastrup
 
Tilpasninger af programmet ift. gruppen og vind/vejr kan tilkomme.
 
Indkvartering:
Vi bor på landstedet Kärlingesund Retreat Center, der har en vidunderlig beliggenhed midt i skærgården med skov og udsigt til de omkringliggende øer. Nedenfor landstedet ligger en eng og derefter vandet, hvor man kan hoppe i, og der er en lillebitte brygge, hvor der ligger et par lystbåde. Der går en vandresti lige forbi stedet, som vi også skal gå på, og man kan se over til nogle af naboøerne, som vi kommer til at vandre på.
 
Kärlingesund Retreat Center er beliggende i et naturreservat, der betyder, at området er særligt smukt, at der er fred og ro, og derudover passer de ekstra godt på miljøet. Værterne beder om, at man tager sit eget sengetøj og håndklæde med. Det er dog muligt at tilkøbe dette for 300 SEK, hvis man glemmer det. Kärlingesund Retreat Center har en kok, der laver morgenmad, stiller frem til smør-selv frokost hver morgen og dertil aftensmad. Udgangspunktet er almindelig kost der også indeholder kød, og derudover er det muligt at få vegetarisk, vegansk, glutenfri og laktosefri kost.
 
Retreatcentret har 16 værelser med to enkeltsenge i hver. Derudover er der 1 værelse med tre enkeltsenge, samt to værelser med dobbeltsenge. Badeværelser er ude på gangen og der deles om dem. Derudover er der separate hytter og en separat villa med et par værelser.
 
Du kan vælge mellem at bo på eget værelse eller at dele værelset med én anden deltager. Der er tillæg for eget værelse. Med 16 værelser i alt (og dertil et par øvrige lidt større værelser) forventes det, at alle kan bo på eget værelse, hvis de ønsker det. Der er to enkeltsenge i hvert værelse. 

Læs mere om Kärlingesund Retreat Center her!
 
Tilmeldingsfrist: 31. marts 2023

Pris: 7.499,00 kr. per person

Tillæg på 500 kr. hvis man ønsker eget værelse.

Inkl. i prisen:

 • Overnatning på delt værelse med én anden deltager. Tillæg for eget værelse.

 • Overnatning på landstedet Kärlingesund Retreat Center med en vidunderlig beliggenhed midt i skærgården.

 • 5 x vandreture i skærgården med dansk-svensk turleder.

 • 8 x yogatimer: Yoga hver morgen og eftermiddag/aften

 • Transport tur/retur fra København i egen bus

 • Transport til/fra vandreruterne med egen bus alle dage

 • 4 x morgenmad på overnatningsstedet

 • 4 x smør-selv frokost, der bliver stillet frem ifm. morgenmaden

 • 4-5 x eftermiddags-snacks efter vandretur

 • 4 x middage på overnatningsstedet

 • Billet til passagerfærge Tuvesvik-Gullholmen tur/retur

 • Materiale om turen inkl. program, beskrivelse af området, vandreruter, kort, gps-filer til mobilen

 • Erfaren dansk yogalærer, der står for yogatimerne og kan give vejledning og alternativer tilpasset den enkeltes niveau.

 • Erfaren dansk-svensk turleder, der er guide på turene og giver en introduktion til turene, skærgården og områdets historie.


Ekskl. i prisen:

 • Eget værelse. Hvis du ønsker at bo alene på værelset, kan det tilkøbes for 500 kr.

 • Sengelinned og håndklæde. Medbring selv dette. Hvis man glemmer det, kan man leje det for 300 SEK. Betaling sker direkte til retreatcentret deroppe.


Minimum antal deltagere: 
16 deltagere.

 

Tilmelding:

Du kan tilmelde dig ved at udfylde og indsende formularen her

Når du tilmelder dig modtager du en bekræftelse og svar på dine evt. spørgsmål på e-mail. Derefter modtager du en faktura fra Happy Hike på 30 pct. af beløbet til betaling.


Betaling:
Ved tilmelding modtager du en faktura fra Happy Hike på 30 pct. af beløbet til betaling. Senest halvanden måned inden afrejse modtager du en faktura fra Happy Hike på restbeløbet til betaling senest en måned inden afrejse.
 
Ved tilmelding betaler du 2.250 kr., og senest en måned inden afrejse betaler du restbeløbet på 5.249 kr. Hvis du har tilkøbt enkeltværelse bliver restbeløbet 5.749 kr. 
Betaling sker ved bankoverførsel til Happy Hike - Nykredit - reg.nr. 5493 og kontonr. 0001347570.

Afbestillingsbetingelser:
Ved afmelding med mere end 60 dage til afrejsedato: Gratis. Du får hele det indbetalte beløb tilbagebetalt.
Ved afmelding med mellem 60 - 30 dage til afrejsedato: Du får ikke depositum tilbagebetalt (de 30 pct. af prisen). Du får restbeløbet tilbagebetalt (de 70 pct. af prisen).
Ved afmelding med mindre end 30 dage til afrejsedato: Du får ikke depositum eller restbeløb tilbagebetalt. 

Rejsegarantifonden: 
Rejsen sælges af Happy Hike, som er registreret med nr. 3323 i Rejsegarantifonden. Rejsen er derved omfattet af Rejsegarantifondens dækning. 

Spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål kan du kontakte turleder Maria Mellander på +45 25210220 eller maria@happyhike.dk. Derudover kan du måske finde svar på nogle af dine spørgsmål på denne side med ofte stillede spørgsmål her.

bottom of page