top of page

8 bilfri øer at vandre på!

Opdateret: 15. mar.


Mange af øerne i skærgården er uden biler, så der er ingen trafik og larm. Ofte er der et lavere tempo, for man kan alligevel ikke komme afsted igen førend næste båd eller færge😊


Her nedenfor er 8 bilfri øer med flotte stier, som man nemt kan komme til - fra syd til nord langs den svenske vestkyst:


🛥️ Dyrön - Dyrön nord for Göteborg har en skøn vandrerute på ca 5 km rundt om øen. Man kan komme til øen med passagerfærge fra Rönnäng på Tjörn.


🌄 Åstol - en lillebitte ø med 150 indbyggere og kan anbefale at spise middag på røgeriets terasse i solnedgangen!


Härön - Tag en 2 min overfart med kabelfærge over smalle Kyrkesund, hvor en masse båder krydser forbi. 3-7 km vandrerute. Kan anbefale frokost på terassen på @magasinetpaharon med udsigt til Kyrkesund.


⛰️ Käringön - fine Käringön ligger længst ude i "havsbandet" og du kan komme hertil fra Tuvesvik på Orust. Mange fine restauranter og kun 5 km rundt om øen. Bo/spis på fine @lotshotellet.


🌟Gullholmen - den tættest bebyggede ø i Sverige er uden biler. Der er en gangbro fra Gullholmen over til den større Härmanön med en 16 km lang smuk rute. Der er heller ingen biler på Härmanön og man kan komme derover med en 10 min overfart med en passagerfærge fra Tuvesvik på Orust.


🌲Bassholmen - lille Bassholmen har en 4-5 km vandrerute, en iskiosk, vandrehjem og skibsbyggermuseum for nordiske træbåde. Få et lift med en lille båd fra iskiosken fra Kärlingesund på fem min.


⛰️ Hållön - ligger 15 min med båd fra Smögen og har et vandrehjem, et fyr og skønne klippebade!


🏞️ Kosterøerne - i Bohusläns nordligste del ligger kosterøerne, hvor også havet omkring er naturreservat. Meget smukt til både vandring og kajakture.
Hvis du vil afsted til øerne og have transporten og yoga oveni, kan du komme med på en 5 dages fællestur til sommer☀️ Læs mere om en vandreferie til Sverige her


Hvis du vil køre selv og bo i fiskerlejet Grundsund på fine Hotel Villa Lönndal får du samme priser som på hotellets hjemmeside - og så får du vandremateriale med alle ruterne oveni, når du booker med Happy Hike.


De fine fotos er fra West Sweden og Happy Hike 😊


God tur 😀☀️🌲436 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

ความคิดเห็น

ได้รับ 0 เต็ม 5 ดาว
ยังไม่มีการให้คะแนน

ให้คะแนน
Post: Blog2_Post
bottom of page